10-11-04

Angsten....Fobieën....

Wat een onderwerp he !
Maar heeft niet iedereen ergens een ongelooflijke angst ? Ergens een fobie ?
Ik heb er althans een hele rij ...:-s
ADHD ??
'k Durf mijn testresultaten zelfs niet door te geven hier :-)
http://www.antenna.nl/hersenstorm/Checklist.html
Test jezelf nogmaar eens !
Panische angsten van mij ?
Moet ik er enkelen opnoemen ?
Ewel begin maar met die verschrikkelijke hoogtevrees ! Lieve help !
Zo kan ik mij nog heel goed herrinneren ...mijn kotperiode in Gent... Ben ik blij dat ik in Genk woon nu ...want Gent daar waren de stoepjes zo klein he, en er waren oh zoveel keldertraliekes...verschrikkelijk angsaanjagend ! of die bruggetjes, met onmiddelijk naast je die dieptes...brrr !
Houten bruggetjes over smalle waterwegjes....akelig ! die spleten naar de diepte toe onder je voeten ... No way ....die vermijd ik als de pest !
Hoge gebouwen....die herenhuisjes ....lieve help ! azo hoog ! en dan had ik nog een kot op't derde of zelfs vierde verdieping ....
Mja ...voelde mij wel veiliger daarboven.
En nu heb ik het alleen over de "lage hoogtevrees" ..want ik sta nog niet op een ladder...of op zo'n ongelooflijk smalle trap .....
Of gaan we eens op vliegvakantie ?? daar is maanden voorbereiding voor nodig ...en heel veel kruiswoordraadsels en pillekes ...
Nog zo van die angsten horen ??
Eens zien ...
Iedere ochtend rij ik langs kanaalkom door ...tegen 7.45...
Akeligggggggg ! Soms zie je zelf geen beweging in het water....en hangt er een dichte mist over... Ewel daar zou ik nooit, maar dan ook nooit een wandeling maken.... Misschien overdag...bij mooi weer...maar dan aan de overkant van de straat !
Maar 's nachts ? of bij schemer ? of in die kille vroege ochtend ??? Neen hoor ! Met de wagen rij ik al zo ver mogelijk aan de andere kant van de weg...hopende geen tegenliggers tegen te komen !
Daar loopt daar ook zo'n brug over 't kanaal, eentje voor de wagens, juist boven de sluis...eentje voor het treinvervoer !
Hebben jullie die al gezien hoe die in elkaar steken ?? Enorme stalen gestalten die over het water heen lijken te zweven ... Heel lawaaierig....alsof de treinen in de leegte over het water vliegen ! Hoe kan iemand zich veilig voelen in zo'n trein ?
Nog eentje ??
Claustrofobie ... Kleine ruimten ... maar ook druk bezette plaatsen ! of heel open plaatsen ...heel alleen ergens ...
Moet ik er nog opnoemen ?? best van niet he ! Ze gaan mij hier voor zot verklaren ! ;-)

23:18 Gepost door franca | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Euhm... Hoogtevrees en claustrofobie zijn ook 2 enorme angsten van mij,
verschrikkelijk gewoon. :-s

Prettig weekend xxx

Gepost door: LonelyAngel | 12-11-04

Oepsie.. .. dan mag ik met enkel mijn liftenfobie.. (of eigenlijk fobie voor ruimtes waar ik niet meteen weg kan als ik het wil.. ) niet klagen ;-)

Gepost door: viviane | 15-11-04

De commentaren zijn gesloten.