01-10-04

Karakter ....

Gek hoeveel energie ik moet steken soms in moeder-dochter relatie ...of in de vader-dochter relatie !!
Vooral die laatste ! Beware mij ! Waar gaat dat eindigen ?
Hoe is het mogelijk dat twee mensen die oh zo erg op elkaar lijken, oh zo moeilijk met elkaar om kunnen ?
Hoemeer vader/dochter op elkaar gelijken...des te minder ze kunnen opschieten met elkaar. Ik doe al jaren zo ongelooflijk mijn best hierin....soms heb ik zin om deze hopeloze strijd op te geven !
En toch ...als één van beiden zin heeft om iemand te ambeteren, is het elkaar ! Als iemand van beiden vlug iemand mist, dan zijn zij twee dat !
Gek toch ! op die momenten denk ik dan van : komaan ! zie hoe goe die met elkaar omspringen, zie hoe graag ze mekaar hebben !
En op andere momenten denk ik van : djeeeeeeeez die schieten elkaar ooit eens !!
Hopeloos lijkt het op die momenten...alles wat ik maar probeer !
En  ik snap het dus nog niet he!! Sommige mensen zoeken in hun leven een soulmate ! een "gelijke" ....komaan denk ik dan !!
Gaat dat dan ooit lukken een relatie tussen twee mensen die oh zo erg op elkaar lijken dat ze wel tweelingszielen lijken te zijn ??
Ben overtuigd, nu meer dan ooit, dat het tegendeel waar is hoor. Gewoon onmogelijk twee gelijken die een levenlang met elkaar lief en leed willen delen...
Of is het misschien gewoon wanneer die twee gelijken zo ongelooflijk hardnekkig volhardend zijn in hun visie ?
't Gaat mij nog menig zweetdruppels en grijs haar kosten !
 

19:07 Gepost door franca | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Francatje Da gaat wel beteren hoor als dochterlief het huis uit is ... Dan zul je zien hoe papa veranderd en dochterlief ook :)
Spreek uit ervaring, wij waren thuis ook altijd water en vuur, en als ik effe weg was of iets had, dan was papa de eerste die bezorgd was.
Nu ik samenwoon en we toch een eindje van mijn ouderlijk huis wonen, en als ik niks van me laat horen durft papa me es te bellen om te weten hoe het met me gaat :) Dàn pas verschiet ik me altijd een ongeluk en denk altijd het ergste hihihi

Dikke knuffel

Gepost door: Bloodyke | 02-10-04

Same here! Mijn vader en ik zijn af en toe kat en hond, water en vuur! We zitten elkaar vaak in de haren (vroeger meer dan nu). En toch zijn we twee gelijke: niet alleen qua uiterlijk, maar ook innerlijke kenmerken!

Er komt echter een leeftijd (bij alletwee wellicht) dat dat verkalmt! En als ik eens een langere tijd van huis ben, dan durft hij ook wel eens bellen terwijl hij eigenlijk een hekel aan een telefoon of gsm heeft! ;-)

Het betert wel!

Greetz, Aude

Gepost door: Aude Audenda | 02-10-04

waarom niet? Waarom zouden twee mensen die elkaars spiegel zijn in hun ziel niet met elkaar omkunnen? Is het niet zo dat ze dan elkaar beter begrijpen dan wie dan ook...hun leed, verdriet, plezier en hun liefde..wie kan beter dan elkaar om als twee mensen die samen èèn zijn...hun vertrouwen is groter dan de aarbol klein is...zeker weten!!!

Gepost door: mike | 04-10-04

De commentaren zijn gesloten.