30-09-04

Hmmm ....

Gedachten...bedenkingen...alles komt steeds weer terug !
Moeten we onszelf niet gelukkig achten dat wij bij dat deel van de mensheid horen die niet afschrikt bij het feit dat overal wel wat over te bedenken valt ?
Er zijn andere tijden geweest hoor ! tijden dat ik het niet zo leuk vond om altijd maar zoveel warreboel in mijn hoofd te hebben door mijn eigen toedoen ! Gewoon omdat ik steeds maar zoveel aandacht schenk aan alles om me heen !
Ben zeker geen perfectioniste zulle ! verre van !
Maar met de tijd het ik het leren waarderen, die hersenspinseltjes van mij, want dankzij al dat gedoe in mijn hoofd heb ik veel dingen beter leren kennen, heb ik geleerd een veel volwassener kijk te krijgen over vele dingen ...heb ik geleerd dat je heel veel leert door achteraf alles eens in je hoofd terug af te spelen. Ja inderdaad, de schizofrene Franca, die dat kampt met zovele mogelijke en onmogelijke gedachten in haar hoofd !
Gelukkig hebben die gedachtes en die bedenkingen een eerbare plaats gekregen van mij op de eerste rij in mijn leven.
Het allerspijtigst deruit is dat je het meeste leert uit de pijnlijkste ervaringen, dat de levensles daar het grootst is.
Maar wederom, achteraf gebleken haal je hiet het meest zinvolle uit...
Want de volgende keer dat het voorkomt op je levensweg ga je het met geheven hoofd tegemoet gaan ...omdat je de waarde ervan hebt leren inzien en waarderen.
Natuurlijk ben ik het dikwijls kotsbeu...wil ik soms mijn eigen hersentjes spoelen om mezelf te bevrijden van al die drukte in mijn hoofd...
Maar gaat dat mij echt gelukkiger maken ??
Ben zeker van niet !
Want gelukkig ben ik pas als ik mijn doel bereikt heb, als ik genoeg levenswijsheid heb opgedaan...als ik dat niveau bereikt heb waar ik mij goed in voel, waar ik mij thuis in voel...waar ik weet wat mij te wachten staat en niets of bijna niets mij meer kan overvallen...
Levenswijsheid....toch een heel belangrijk doel in mijn leven.

14:57 Gepost door franca | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een dikke proficiat met deze tekst franca, amai zeg staan daat een aantal zaken in die iedereen zou kunnen gebruiken (zou moeten gebruiken vind ik zelf.... maar wie ben ik....)
Het is dus inderdaad zo dat een mens heel wat kan leren en zou moeten leren uit de dagdagelijkse levenservaringen : eigenlijk allemaal levenslessen en ne mens zou eigenlijk iets meer moeten kijken, luisteren en meeleven, ipv zoveel kritiek te spuien op anderen.....

Een dikke proficiat en ik zou zeggen als je nog van die bedenkeingen hebt : laat ze maar komen, ze zijn zeer het lezen waard en hebben heel veel inhoud hoor.

Grtz

Gepost door: Luc van het moerhofke | 30-09-04

De commentaren zijn gesloten.